2020-11-10 08:12:09• hírek • Bede Emőke

Tucatnyian szegték meg a kijárási tilalmat az elmúlt éjszaka

Amint arra több korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, hétfőn életbe lépett az új korlátozó intézkedésekről szóló sürgősségi kormányrendelet.

E rendelet egyebek mellett bevezeti az éjszakai kijárási korlátozást is, azaz 23 óra és 5 óra között csak munkavégzés, halaszthatatlan, távkonzultációval meg nem oldható orvosi ellátás, gyógyszerbeszerzés, gyerek vagy idős/beteg személy gondozása és a családban történt haláleset miatt hagyhatják el lakhelyüket az állampolgárok. A lakhelyelhagyás okát az illető személyi adataival együtt fel kell tüntetni az egyéni felelősségvállalási nyilatkozatban, amelyet fel kell mutatni éjszakai igazoltatáskor a hatóságoknak.


A hatóság azonban nem bízza az emberek belátására a szigorítások betartását, hanem már az első napon mozgósították a rendfenntartó szerveket. A rendőrség, a csendőrség és a helyi rendőrség csapatai a megye számos pontján tartottak ellenőrzést, melynek során mindösszesen 12 olyan személyre bukkantak, akik sem felelősségvállalási nyilatkozattal, sem munkáltatói igazolással nem tudták megindokolni, miért nincsenek otthon a kijárási tilalom ideje alatt. E személyeket a hatóság emberei összesen 5 ezer lejre bírságolták.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint hasonló akciókra mindaddig számítani lehet, míg a korlátozások hatályban vannak.


„Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrök célja nem az, hogy bírságoljanak, hanem az, hogy tudatosítsák a lakosságban a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságát. Ennek ellenére a szabályok áthágását nem fogjuk tolerálni. Arra kérjük a polgárokat, hogy tartsák meg a szükséges fizikai távolságot, viseljenek szájmaszkot és ne tegyék ki magukat a fertőzés kockázatának” – írja közleményében a hatóság,





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: